Weekverwachting: wisselvallig en een frisse wind

10 oktober 2021, 19:15

We verruilen het droge en rustige najaarsweer voor een meer wisselvallig weertype. De wind zit komende week in de noordwesthoek en is regelmatig nadrukkelijk aanwezig. Hierdoor is het zeker voor het gevoel vaak fris. Meer details lees je in deze weekverwachting. 

Kletsnat wordt de komende week zeker niet, maar er is wel elke dag kans op buien. De dagen met de meeste buien worden dinsdag (vooral de ochtend) en vrijdag. De zon is vooral op woensdag en donderdag weinig te zien. Op de andere dagen zijn er vaker opklaringen, maar langdurig zonnig is het tijdens de komende werkweek waarschijnlijk op geen enkele dag.

herfst, paddenstoel

Het is weer paddenstoelentijd. Foto: Tanja

Frisse noordwestenwind

De wind waait tot en met woensdag uit het noordwesten en is landinwaarts veelal matig van kracht. Aan de kust kan het (vrij) krachtig waaien en maakt de wind het voor het gevoel extra fris. Maandag wordt het op veel plaatsen nog 15 graden, op dinsdag en woensdag ligt de middagtemperatuur rond 13 graden. In de nachten koelt het af tot een graad of 7. 

Lees ook: dit weer is normaal in oktober.

Donderdag draait de wind van noordwest naar west tot zuidwest. Daarmee wordt het weer iets warmer met op donderdag en vrijdag maxima rond 15 graden. 

Wat meer zon in het weekend?

Komend weekend is de neerslagkans wat kleiner dan doordeweeks en mogelijk is er ook meer ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt rond 14 graden en in de nachten kan het weer wat kouder worden met minima rond een graad of 5.

Lees ook het meest uitgebreide weerbericht van Nederland

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday

Hoofdfoto: Anne-Marie van Iersel

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black