Weeronline
Weeronline
  Max Verstappen racet in Hongarije in de regen

  Wisselvallig weer bij GP Hongarije

  Aangemaakt: 01 aug 2019, 10:05 uur

  De weergoden lijken Max Verstappen goedgezind dit weekend. Zowel tijdens de kwalificatie als finale van de GP van Hongarije is kans op buien. Zo nat als bij zijn gewonnen race in Duitsland lijkt het niet te worden.  

  Wisselvallig weer houdt Hongarije komende dagen in zijn greep en dat zullen racefans en coureurs aan den lijve ondervinden. Het ene moment is het zonnig, droog en warm bij het circuit in Mogyoród (nabij Boedapest) terwijl even later een bui los kan barsten. De meeste buien zijn voor zaterdag: tijdens de laatste vrije trainingen en kwalificatie kan het af en toe flink regenen. Tussen de buien door is het aangenaam voor de toeschouwers, want de temperatuur loopt dan op naar 25 graden en er staat een matige bries.

  Nat racepak

  Of de coureurs ook op het ‘moment suprème’ van de race op zondag een nat racepak halen is nog even afwachten. De kans op buien is kleiner dan zaterdag, maar met 30% nog steeds behoorlijk groot. Met maxima van 26 graden kunnen de fans rekenen op zomerse temperaturen. Het is dan ook niet te heet, maar ook niet fris. Zon en stapelwolken maken het weerbeeld compleet.

  Prima oefenweer

  Vrijdag krijgen de formule-1-vedetten een mooi voorproefje op het weer in het weekend. Ook dan kunnen namelijk enkele buien over het circuit trekken. De vrije trainingen zijn dan ook een ideaal moment om het bochtige parcours met en zonder regenbanden te testen.

  Foto: AFP

  Door: Yannick Damen