Buien en af en toe zon tijdens jubileumfeesten Queen

01 juni 2022, 09:20

Britse vlaggen. Foto: ANP / EPA/TOLGA AKMEN

In Londen vinden van donderdag tot en met zondag allerlei festiviteiten plaats vanwege het 70-jarig jubileum van koningin Elizabeth. Een groot deel van de evenementen is buiten, maar het weer werkt niet altijd mee. Het wordt de komende dagen wisselvallig in de hoofdstad.

Het lange feestweekend gaat donderdag zonnig van start. Bij de jaarlijkse militaire parade, die bekend staat als Trooping the Color, is het over het algemeen droog en stijgt de temperatuur naar een graad of 22. Vrijdag, wanneer er onder meer een dienst in de St. Paul's Cathedral op het programma staat, kan er af en toe een bui vallen. Ook zaterdag is een paraplu nodig tijdens een groot concert bij Buckingham Palace, want dat trekken buien over het land. Tussendoor schijnt wel de zon en het is overdag tussen 17 en 20 graden.

Zondag verlopen de vele straatfeesten vooral in het zuiden van Engeland nat. Ook in Londen, waar dan de zogenoemde Jubilee Pageant plaatsvindt, valt regen. Verder naar het noorden hebben ze meer geluk, daar is de kans op regen kleiner. De temperatuur komt uit tussen 16 en 19 graden.

Author Image

ANP/Weeronline

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black