Weekverwachting: vaak droog, wel vrij fris

01 mei 2022, 19:15

Weekverwachting
Vaak is het te koud voor een terrasje. Foto: Nellie Bartels

Een noordenwind zorgde voor een frisse start van de meimaand. Krabbelt de temperatuur op of blijft een warme jas nog even nodig? Lees in dit artikel alles over het weer tijdens de tweede week van de meivakantie.

De windvaantjes geven maandag opnieuw een noordenwind aan, maar vergeleken met de voorgaande dagen schijnt de zon uitbundiger en dat maakt het aangenamer. Het wordt 14 tot 19 graden van noord naar zuid. In het binnenland komen stapelwolken voor, maar het blijft droog. Dat is een goed vooruitzicht voor iedereen die meivakantie of een vrije middag heeft. Het is aan de frisse kant voor een terrasje, maar voor activiteiten zoals wandelen of fietsen is het uitstekend weer.

Fris voorjaarsweer

Dinsdag trekken geregeld wolkenvelden over en de zon breekt met moeite door. Uit de dikkere wolkenlagen valt soms wat lichte regen. De wind blijft afkomstig uit het noorden en in combinatie met bewolking wordt het niet warmer dan 12 tot 16 graden. Dat is voor begin mei ruim onder het gemiddelde van 15 tot 18 graden. Woensdag verandert de temperatuur nauwelijks. Het is wel droog met meer ruimte voor de zon.

Tijdens Bevrijdingsdag is het vrij zonnig en grotendeels droog. Foto: Jos Hebben
Tijdens Bevrijdingsdag is het vrij zonnig en grotendeels droog. Foto: Jos Hebben

Later in de week zorgt een verandering van de windrichting voor iets hogere temperaturen. Tijdens Bevrijdingsdag wordt het 15 tot 18 graden. Net als Koningsdag belooft het een grotendeels droge dag te worden met zon en stapelwolken.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Roosmarijn Knol

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven