Weeronline
Weeronline
  weekverwachting maart zon

  Weekverwachting: vanaf dinsdag regelmatig zon

  Aangemaakt: 01 mrt 2020, 19:28 uur

  Deze eerste week van maart is het niet warm voor de tijd van het jaar en het blijft ook geen enkele dag helemaal droog. Wel is er na morgen dagelijks behoorlijk wat ruimte voor de zon. Omdat de wind zicht ook relatief rustig houdt is het vrij aangenaam weer. Lees in deze weekverwachting meer details.

  Afgelopen weekend was het onstuimig. Vooral op zaterdag was sprake van een stormachtige wind aan zee en (zeer) zware windstoten. Deze week is er beduidend minder wind.

  Maandag is het bewolkt en valt regelmatig regen. In de loop van de middag wordt de neerslag vanuit het westen meer buiig met ook droge momenten. In Zeeland kan eind van de middag de zon nog even doorbreken. Het wordt circa 8 graden.

  Artikel gaat onder deze foto verder

  Zonnig en niet al te warm weer is ideaal voor de opbrengt van zonnepanelen. Foto: Jannes Wiersema

  Buien, maar ook vaak zon

  Van dinsdag tot en met vrijdag is het wisselend bewolkt met zonnige perioden, maar ook elke dag kans op een bui. Tijdens buien is soms ook kans op winterse neerslag zoals hagel.

  Met maxima van 8-9 graden en minima rond of net boven het vriespunt is de temperatuur normaal voor begin maart. De wind waait uit het westen of zuidwesten en is meestal hooguit matig. Ondanks de gematigde temperatuur is het midden op de dag vrij aangenaam buiten. De maartzon wordt met de dag sterker en dat begin je deze week ook een beetje te voelen.

  Weekend weer onstuimig?

  Komend weekend neemt de wind toe naar krachtig of mogelijk hard aan zee. De kans op zware windstoten is vrij klein. Wel is er minder ruimte voor de zon en grotere kans op regen. De temperatuur loopt wat op. Zondag wordt het 10-13 graden.

  Lees ook: Weerbericht Nederland

  Hoofdfoto: Ben Saanen

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

  Door: Johnny Willemsen