Weekverwachting: vanaf dinsdag regelmatig zon

03 maart 2020, 09:01

Weekverwachting
wolken-zon-bensa-1280x600
wolken-zon-bensa-1280x600
wolken-zon-bensa-1280x600

Deze eerste week van maart is het niet warm voor de tijd van het jaar en het blijft ook geen enkele dag helemaal droog. Wel is er na morgen dagelijks behoorlijk wat ruimte voor de zon. Omdat de wind zicht ook relatief rustig houdt is het vrij aangenaam weer. Lees in deze weekverwachting meer details.

Afgelopen weekend was het onstuimig. Vooral op zaterdag was sprake van een stormachtige wind aan zee en (zeer) zware windstoten. Deze week is er beduidend minder wind.

Maandag is het bewolkt en valt regelmatig regen. In de loop van de middag wordt de neerslag vanuit het westen meer buiig met ook droge momenten. In Zeeland kan eind van de middag de zon nog even doorbreken. Het wordt circa 8 graden.

Artikel gaat onder deze foto verder

Ma_19_Febr_2018_Jannes_Wiersema_037
Ma_19_Febr_2018_Jannes_Wiersema_037

Zonnig en niet al te warm weer is ideaal voor de opbrengt van zonnepanelen. Foto: Jannes Wiersema

Buien, maar ook vaak zon

Van dinsdag tot en met vrijdag is het wisselend bewolkt met zonnige perioden, maar ook elke dag kans op een bui. Tijdens buien is soms ook kans op winterse neerslag zoals hagel.

Met maxima van 8-9 graden en minima rond of net boven het vriespunt is de temperatuur normaal voor begin maart. De wind waait uit het westen of zuidwesten en is meestal hooguit matig. Ondanks de gematigde temperatuur is het midden op de dag vrij aangenaam buiten. De maartzon wordt met de dag sterker en dat begin je deze week ook een beetje te voelen.

Weekend weer onstuimig?

Komend weekend neemt de wind toe naar krachtig of mogelijk hard aan zee. De kans op zware windstoten is vrij klein. Wel is er minder ruimte voor de zon en grotere kans op regen. De temperatuur loopt wat op. Zondag wordt het 10-13 graden.

Lees ook: Weerbericht Nederland

Hoofdfoto: Ben Saanen

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven