Warm en droog bij F1 GP Saoedi-Arabië

01 december 2021, 13:50

Verrassend is het niet. Het F1 weekend in Jeddah, Saoedi-Arabië verloopt droog en warm. De coureurs zullen de echte hitte grotendeels vermijden, want de race vindt plaats in de avonduren als de zon al onder is. 

De Formule 1 is dit jaar voor het eerst in Saoedi-Arabië. In de stad Jeddah, direct aan de Rode Zee, zal worden geracet op het Jeddah Corniche Circuit. De race vindt plaats in de avonduren en wordt verreden onder kunstlicht.

Kwalificatie en race na zonsondergang

De eerste vrije training op vrijdag en de vrije training op zaterdag zijn in de late middag, tegen zonsondergang. De tweede vrije training op vrijdag, de kwalificatie en de race vinden allen plaats na zonsondergang.

In de middag heet met wat wind, ’s avonds windstil 

Komende dagen is het zonnig en droog in Jeddah. De wind waait uit het (zuid)westen en dat is vanaf de Rode Zee. Deze wind kent een dagelijks verloop: in de ochtend waait het nauwelijks. Aan het einde van ochtend of in het begin van de middag steekt een matige wind op en na zonsondergang gaat de wind weer liggen.

weer gp Saoedi arabie

De maximumtemperatuur van 31 of 32 graden wordt dagelijks aan het begin van de middag bereikt. Rond zonsdondergang is het een graad of 29. De race op zondag start om 18:30 Nederlandse tijd en in Jeddah is het dan 20:30 uur. De zon is dan al enkele uren onder en de temperatuur ligt rond 27 graden. Aan het einde van de wedstrijd zal het nog zo’n 25 graden zijn. 

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Hoofdfoto: Red Bull Content Pool / Naim Chidiac

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black