Weeronline
Weeronline
  regen verhindert wedstrijd

  Regen verhindert Monaco – Paris Saint-Germain

  Aangemaakt: 01 dec 2019, 16:04 uur

  Het slechte weer en de aanhoudende regen in Zuid-Frankrijk verhindert het doorgaan van de wedstrijd tussen AS Monaco en Paris Saint-Germain zondagavond. “Door een beslissing van de Monegaskische autoriteiten is de wedstrijd tussen AS Monaco en Paris Saint-Germain uitgesteld”, meldt de club op de website.

  De aanhoudende regen leidt in de straten van Monte Carlo tot kans op overstromingen. De stad is op een heuvel gebouwd en het overtollige water zal zich verzamelen in het lager gelegen deel van het prinsdom. Dit is precies de locatie waar het stadion van AS Monaco staat. De autoriteiten willen vanavond geen risico lopen voor de spelers en hebben de wedstrijd uitgesteld. Door de regen zal de kwaliteit van het veld snel achteruit gaan en neemt de kans op blessures toe.

  Frankrijk heeft de afgelopen tijd vaker te maken gehad met noodweer. Zo werden twee weken geleden nog 750 mensen geëvacueerd uit vrees voor overstromingen. In de Franse Alpen zorgt het neerslaggebied voor een flink pak verse sneeuw.

  Paris Saint-Germain is koploper in de Ligue 1, Monaco staat veertiende. De wedstrijd wordt waarschijnlijk pas in het nieuwe jaar ingehaald. Vanwege het drukke schema van Paris Saint-Germain in de winterstop lukt het niet eerder.

  Wat voor weer is het komende tijd in Frankrijk? Dit lees je in ons Weerbericht Europa.

  Foto: EPA

  Door: ANP/Weeronline