Dit wordt het weer in de tweede week van de kerstvakantie

01 januari 2023, 07:30

Kunstijsbaan in Breda tijdens de kerstvakantie. Foto: Henk Voermans

Het nieuwe jaar is uitzonderlijk zacht van start gegaan met op deze nieuwjaarsdag temperaturen van 11 tot 15 graden. Tijdens de eerste week van het jaar komt het kwik vrijwel elke dag boven 10 graden uit. Wat het weerbeeld hierbij is lees je in dit artikel.

De maximumtemperatuur op deze nieuwjaarsdag is op veel plaatsen al erg vroeg bereikt, want afgelopen nacht was het al recordwarm. Gedurende de dag ligt het kwik tussen 11 en 15 graden. De ochtend verloopt overwegend droog, maar vanmiddag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen toe. De wind waait uit het zuidwesten en is veel minder prominent aanwezig dan gisteren.

Meer over het weer van vandaag, vanavond en komende dag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Wisselvallig en zacht

Tijdens de tweede week van de kerstvakantie komt er weinig verandering aan het zachte en wisselvallige weertype. De wind waait de hele week uit richtingen tussen zuid en west en kan vooral woensdag weer fors uitpakken. Dan valt ook geruime tijd regen.

Dinsdag beste dag voor een buitenactiviteit

De neerslagkansen zijn elke dag groot, maar er zullen ook dagdelen zijn die droog verlopen. Wil je een buitenactiviteit ondernemen dan is dinsdag de beste optie. Met een beetje geluk verlopen zowel de ochtend als een groot deel van de middag droog en bovendien breekt in de ochtend de zon nog even door. Dinsdagavond is de paraplu wel weer nodig want er volgt vanuit het westen regen.

Dinsdag is wel de ‘koudste’ dag van de week met maxima van 9 graden. Op alle andere dagen komt de maximumtemperatuur uit tussen 10 en 12 graden. Ter vergelijking: de gebruikelijk maximumtemperatuur voor begin januari is 6 graden.

Deze week wordt het in de meeste nachten niet eens kouder dan 6 graden. Alleen in de nacht van maandag naar dinsdag kan het kwik met ongeveer 3 graden wat lager uitkomen.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven