Weer Zwitserland

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Zwitserland

Weerbericht Zwitserland

Het is de komende dagen droog en in grote delen van het land ook vrij zonnig. Af en toe trekt ook bewolking over het land en plaatselijk kan door mist of laaghangende bewolking de zon een tijdje worden afgeschermd. Met in de middag maxima van 23 tot 28 graden is het nog zomers.

Het droge en zonnige weer houdt niet lang meer stand. Na het weekend stijgt de kans op enkele buien en met een noorden- tot westenwind zal de temperatuur in de loop van volgende week een stuk lager uitkomen.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Klimaat Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black