Wintersport: dit wordt het weer tijdens voorjaarsvakantie regio Noord

14 februari 2020, 09:51

Wintersport
sneeuw-alpen-1202-1280x600
sneeuw-alpen-1202-1280x600
sneeuw-alpen-1202-1280x600

Het ziet er goed uit dit weekend voor iedereen die naar de Alpen gaat. Zowel in de Alpen als onderweg is het prachtig weer. De zon schijnt geregeld en het is droog. Na het weekend neemt de kans op verse sneeuw toe.

De voorjaarsvakantie is de gelegenheid bij uitstek om te gaan skiën in de Alpen. Het weerbeeld ziet er de komende tijd prima uit voor de wintersport. Eerder deze week hadden de Alpen te maken met storm en zachte lucht. Gisteren en ook op deze donderdag valt vooral in Vorarlberg zo’n 30-40 centimeter sneeuw. Ook vrijdag kan daar nog zo’n 10-15 centimeter verse sneeuw vallen. De meeste sneeuw wordt aan de noordkant verwacht, maar ook in de Franse Alpen valt enkele centimeters sneeuw.

Prima weer om te reizen

Zaterdag, voor velen de reisdag bij uitstek voor de voorjaarsvakantie, verloopt overal droog. Naast wolkenvelden zijn er ook perioden met zon. In zowel Frankrijk als Duitsland is het zeer zacht met 12-15 graden. Bij aankomst in de Alpen is het ook droog met geregeld zon. Het is zacht met veelal temperaturen van 7-12 graden. Ook zondag is uitzonderlijk zacht in de Alpen met een vorstgrens tussen 3000 en 3500 meter. Op 1500 meter is het 8-10 graden en in je skipak is het warm. De sneeuwkwaliteit wordt er met deze temperaturen ook niet beter van.

Vanaf dinsdag kouder met sneeuw

Dinsdag stroomt koudere lucht naar de Alpenlanden en de kans op verse sneeuw neemt toe. De zon schijnt tussendoor geregeld en met temperaturen die dalen is het prima weer voor de wintersport.

Vanaf donderdag neemt de kans op ‘Kaiserwetter’ toe. De zon schijnt volop, het blijft droog en de vers besneeuwde pistes liggen er goed bij.

Lees hier het uitgebreide wintersportweerbericht.

Foto: ANP XTRA

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven