Weer A t/m Z

KNMI

De taken van het KNMI, een agentschap van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, zijn vastgelegd in de Wet op het KNMI (2002). Het instituut voorziet het algemeen publiek, de overheid, de lucht- en de scheepvaart 24 uur per dag van weerberichten en waarschuwingen. Bijvoorbeeld voor wind, storm, gladheid, mist of voor uitzonderlijk weer dat kan leiden tot overlast of gevaar. Dreigt het extreem te worden, dan geeft het KNMI een Weeralarm uit, een ernstige waarschuwing waarin nadrukkelijk wordt gewezen op mogelijke risico’s en gevolgen.

Naast de algemene weerberichten maakt het KNMI ook specifieke verwachtingen voor de lucht- en scheepvaart. De maritieme meteorologen verzorgen de wind- en stormwaarschuwingen en maken verwachtingen van waterstanden, golven, getij en deining. De luchtvaartmeteorologische dienstverlening richt zich naast de grote luchtvaartmaatschappijen op zweefvliegers, ballonvaarders en de kleine luchtvaart.

Het klimaatonderzoek bij het KNMI richt zich op het waarnemen, begrijpen en voorspellen van veranderingen in het klimaatsysteem. De keuze van onderzoeksthema's is gebaseerd op de stand van zaken in het (inter)nationale klimaatonderzoek en op vragen die vanuit overheid en samenleving gesteld worden: hoe verandert het klimaat, waardoor verandert het en hoe ziet ons toekomstig klimaat eruit? Het KNMI verricht sinds het begin van de twintigste eeuw ook seismologisch onderzoek. Tegenwoordig beschikt het instituut over een netwerk van seismometers, waarvan de signalen online in De Bilt binnenkomen..Bron: KNMI

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.