Den Hoorn

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
12° / 15°

morgen

 
/ 15°

Hooikoorts weersverwachting

Veel pollen in de lucht

Grassen en kruiden bloeien in het hele land en veroorzaken veel hooikoortsoverlast. De concentratie pollen in de lucht stijgt op de meeste dagen naar een onaangename waarde. Tweede helft van de week slaat het weer om en daalt de pollendruk, tot die tijd grote kans op klachten.

In de tweede helft van de week slaat het weer om en neemt de kans op neerslag toe waardoor de pollendruk zal dalen. Tot die tijd is het overwegend droog weer met vrij veel zonneschijn. De pollendruk zal tot de weeromslag hoog zijn. De zwakke tot matige wind is doorgaans aanlandig waardoor de lucht op de stranden relatief schoon is.

Per dag zijn twee piekmomenten te verwachten. Een in de middag en een in de loop van de avond/ begin nacht. Dit heeft te maken met de dikte (hoogte) van de grenslaag (onderste laag van de atmosfeer).

Er komt momenteel veel sterk allergeen graspollen in de lucht terecht en ook worden matig allergeen pollen van de zuring en weegbree verspreidt. 

 

Verberg

De hooikoorts voor Den Hoorn de komende 7 dagen

  ma 25 di 26 wo 27 do 28 vr 29 za 30 zo 31
Bomen
Els
Hazelaar
Populier
Iep
Wilg
Berk
Beuk
Eik
Es
Cypres
  ma 25 di 26 wo 27 do 28 vr 29 za 30 zo 31
Grassen
Rogge
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Den Hoorn

Gezondheidsweer Den Hoorn

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.