Dit wordt het weer tijdens de Formule 1 race in Miami

04 mei 2024, 10:30

Sport
Max Verstappen tijdens de GP van Miami 2024. Foto: (redbullcontentpool/Rudy Carezzevoli/Getty Images)

De GP van Miami is van start gegaan en Max Verstappen heeft onder zomerse omstandigheden de pole position weten te bemachtigen voor de sprintrace in Miami. Wat voor weer de coureurs kunnen verwachten tijdens de race morgen lees je hier.

Voordat morgen de race begint is het eerst nog tijd voor de sprintrace en kwalificatie. De sprintrace gaat vanavond om 18:00 uur Nederlandse tijd van start. Op het circuit van Miami is het dan 12:00 uur 's middags en het weerbeeld bestaat dan uit een mix van wolken en zon. Het is dan met een graad of 26 al zomers warm.

De kwalificatie vindt om 22:00 uur Nederlandse tijd plaats. In Miami is het dan 16:00 uur en hoogstwaarschijnlijk droog en zonovergoten. De temperatuur is nog iets verder gestegen; naar zo'n 28 graden. Veel warmer dan dat wordt het overigens niet.

Droge race op komst

Zondag is het dan tijd voor de race en we kunnen met zekerheid zeggen dat de race droog verloopt met veel ruimte voor de zon. Tijdens de start, om 16:00 uur lokale tijd, is het een graad of 28. De wind is meest matig en komt uit oostelijke richtingen. Al met al prettige omstandigheden voor de toeschouwers op de tribune, al kan het in de volle zon wel warm aanvoelen.

De zon is bovendien zeer krachtig in Miami. De zuidelijke ligging van Miami zien we goed terug in de zonkracht. Midden op de dag is de UV-Index 11. Een onbeschermde huid kan dan al binnen 10 minuten verbranden. Het dragen van een petje en het insmeren van onbedekte lichaamsdelen met zonnebrandcrème van de hoogste factor is aan te raden.

WOL Weerbericht Racingnews365 Miami
WOL Weerbericht Racingnews365 Miami

Hoge asfalttemperatuur

Het asfalt bereikt tijdens de zonnige middagen gemakkelijk temperaturen van 50 graden en meer, wat invloed heeft op de bandenslijtage. Meer hierover lees je in ons artikel over de invloed van het weer op de Formule 1.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven